Lukten av hytta
Bakstehus

Lukten av hytta

Skituren du ikke kan vente med å fortelle om. Lukten av gjærbakst og kanel når du åpner døra. Varmen fra steinovnen. Bestemors nynning. Blåne Bakstehus er følelsen av et øyeblikk.

Bakstehus Detalj 2 Hd

En aktivitet som samler familien

Vi baker for fellesskapet. For kosen, underveis og etterpå. For eksperimentet. For tradisjonene. I frykt for å feile. Med håp om å lykkes, smaker å dele, oppskrifter å skjule. 

Atelier
Bakstehus Detalj 1 Hd

Blåne Bakstehus

Blåne Baksthus er følelsen av et øyeblikk, tanken på å være fem år og tjuvsmake på deigen. Det er laget med kunnskap om flater, renslighet og atmosfære. Med mye lys, varm steinovn og god plass rundt kjøkkenøya er alt lagt til rette for nærhet og glede. Bakstehuset byr på lukten som får deg til å lukke øynene.

Visste du at verdens største kake ble laget på Norges nasjonaldag i 2003? Kaken, som riktignok ble bakt i New York, var 31 meter bred og veide 18 tonn.

Kokosmakron

Kokosmakroner

  • 4 stk Eggehvite
  • 200 g Sukker
  • 1 ts Vaniljesukker
  • 200 g Kokosmasse
Kokosmakron 2

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovn til 180 °C. Gjør klar et stekebrett, eller to med bakepapir.

Visp eggehviter lett sammen i en kasserolle. Bland inn sukker, vaniljesukker og kokosmasse.

Sett kasserollen på middels varme og rør hele tiden langs bunnen med en tresleiv. Når massen har konsistens som tykk risengrynsgrøt er den ferdig, ca. 10 minutter.

Sett topper av kokosmassen med to skjeer på stekebrettet.

Stek kakene midt i stekeovn i ca. 10 minutter, til de er gylne. Avkjøl på rist.

Matprat.no

Stor kjøkkenøy, steinovn og kjølerom gjør det lettere å bake, alene eller sammen. Se eksempler på hytter her.

Se hytter