Smaken av hytta
Bryggerhus

Smaken av hytta

Å brygge er en jakt i ukjent terreng. En jakt på farger. På lukter. På smaker. Let i ditt eget landskap.

Brygghus 1 2

Din hytte, din aroma, ditt øl

I 10.000 år har mennesket brygget, gjæret, ventet, smakt, nytt. Nå er jakten intensivert. Hjemmebryggere og mikrobryggerier over hele landet leter etter sin særegenhet. 


Nå vil vi at du skal finne din IPA og Porter. Din forståelse for samspillet mellom vann, malt, humle og gjær. Din hytte, med sin helt egne smak.  

Brygghus 1
Brygghus Detalj 1

Blåne Bryggerhus

Vi har skapt Blåne Bryggerhus slik vi brygger øl. Med nysgjerrighet, råskap og tålmodighet. Her er redskapene som gir deg lyst til å forske, forbedre og leke. Her er lett renholdte flater. Her er den lune hyttefølelsen i solid treverk. Og her er vinduer som forbinder alt sammen: Deg, brygget og landskapet hvor alt hører hjemme.


Så hva brygger du? Stout, ale eller bokkøl? Kanskje en saft av bær fra nærområdet?

Det er ikke vanskelig å brygge øl. Men det er vanskelig å lage det godt, gang på gang. – Arthur Bredeli, Ruten Fjellstue

Brygghus 4

Ti år med fjellbrygg

Ved foten av fjellplatået brygger Arthur Bredeli smaken av Jotunheimen. Når gjestene på Ruten Fjellstue i Espedalen endelig kan sette seg ved peisen, drikker de ti års nysgjerrighet, stødighet, entusiasme.  


Vi har utformet Blånes Bryggerhus med gode råd fra Arthur. Hele tiden med et ønske om at ølbrygging skal være praktisk, enkelt og morsomt.

Brygghus 5
Brygghus 6

Viten og vilje, men ikke vanskelig

"Det er ikke vanskelig å lage godt øl, men det krever renslighet og nøyaktighet. Og lyst, selvfølgelig. Et nybegynnerkurs er en god start", sier Arthur Bredeli og legger til: 


"Ellers finnes det jo mye kunnskap på YouTube. Sett i gang!". 

Øl er fritt for sykdommsfremmende bakterier. Før i tiden, da man ikke visste om vannet var rent, var øl derfor en sikrere drikk.

Brygghus 7

Tre gode bøker om ølbrygging anbefalt av Arthur

«Ølbrygging fra hånd til munn» av Colin Eick og Thomas Horne

«Designing Great Beers» av Ray Daniels

«How to Brew» av John Palmer

  • Luftig

    Store vinduer lar deg trekke til deg omgivelsene mens du brygger

Brygghus Detalj 3
Brygghus Detalj 2

Stor bryggemaskin

Brygg 50 liter øl med høy presisjon og konsistente resultater. Speidel Braumeister er produsert i Tyskland og holder høy kvalitet - kanskje markedets beste alt-i-ett-maskin. 

Bryggerhus Detalj Copy

Enkelt å holde rent

Brygging krever en del renslighet som ikke alltid er like spennende. Med sluk i gulvet, avansert spyledusj og rene overflater blir vaskingen raskt unnagjort og du kan fokusere på det du vil gjøre.

Blåne Bryggerhus gjør det morsomt å lage godt øl. Se fem eksempler på hytter og aktivitetsrom her.

Se hytter