Fest lit til deg selv
Smørebod

Fest lit til deg selv

Det finnes dem som liker seg like godt i bua som i løypa. Med luktene, stillheten og forventningen til turen.

Fjell 1 6

Ski som smurt

Noen av oss finner roen i mylderet av voks, spray, skraper, profiler og strykejern. Vi prepper, stryker, pusser og kjenner forventningen piple i kroppen. Om det fjellstøe frasparket, kysset fra kjæresten, det imponerte nikket fra tenåringen, og synet av tulla som går sin tur nummer tre med rosa parkdress, røde kinn og litt for lange staver.

Fjell 1 4
Smorebod Detalj 02 Hd

Blåne Smørebod

Med Blåne Smørebod får du praktiske flater, sporty utforming og et optimalt klima for smøring. I tillegg til integrerte løsninger får du smørejern, smøreprofil og smørekoffert med ni festevokser, fire klistere, to glidere og to børster. For å nevne noe. Men husk: Hverken kjemi eller penger sikrer den uovertrufne turopplevelsen. Den er det bare du og ditt håndverk som kan garantere.

  • Skistativ

    Oppbevaring av ski for hele familien.

Smorebod Detalj 01 Hd

Visste du at frem til andre verdenskrig smurte man skiene med tjære, dyrefett og sykkelslanger?

Smorebod 6

Fra vits til vinnervoks

Det er 1942. Skiløperen Martin Matsbo er lei tjære, dyrefett og sykkelslanger, gjør seks tusen forsøk og lander tilslutt på harpiks og petroleumsvoks. Svenskene er skeptiske. Nordmennene ler. Men under OL i 1948 hadde alle de svenske vinnerne Swix på skiene. Matsbo stilnet latteren. Swix ble synonymt med skiglede. 

Smorebod 1
Smorebod 15

Om Swix

På 60 år har Swix blitt synonymt med vinnerskaller og sportslige triumfer. Men også med skiglede for folk flest. Med en markedsandel på rundt 75 prosent jobber Swix utrettelig for å sikre deg og dine en fremtid i skisporet.


Det handler om fysikk og kjemi i et skiftende klima. Swix har hjulpet oss å utforme en smørebod som gir deg de beste forutsetningene for gode ski.

Fjell 1 8

For proffen og oss andre

Emil rømte til snekkerbua og laget figurer av tre. Vi rømmer til smørebua. Der lager vi uforglemmelige opplevelser. Med smørejern, børster, skraper og profiler ligger alt til rette for at du skal kunne preppe perfekte ski og sikre en uforglemmelig tur. 


Enten du er milsluker med rafinert voks, proff med fluorkarbon og glassfiber, påsketurist med universalklister eller familiefar med forventningspress og Blå Extra. God tur!