Turtid og treningstrivsel
Sportsrom

Turtid og treningstrivsel

Aldri er pleddet og peisen bedre enn etter en tur. Med treningsrom på hytta kan du slappe av med god samvittighet uavhengig av været utenfor.

Treningsrom Detail 01 160318

Blåne Sportsrom

Med Blåne Sportsrom garanterer vi «dette fortjener jeg-følelsen». Alltid. Her har vi utformet et trimrom med plass til sykkel, multigym, matter og vekter. Og badstue så klart. Du er tross alt på hytta.

  • Hygge

    Inkludert i sportsrommet er badstue og et komplett bad

Treningsrom Detail 02 160318

De mest avslappende dagene er dagene da jeg er aktiv i en time og så tar det helt med ro. – Astrid Uhrenholdt Jacobsen

Astri

Sportsrom på hytta

Astrid Uhrenholdt Jacobsen, en av Norges mest meritterte langrennsløpere på 2000-tallet, nyter hyttelivet så ofte hun kan.


– Styrke og teknikk er helt avgjørende i langrenn. Derfor er trimrom en god idé på hytta. Det er tidsbesparende, gir bedre kvalitet på treningen og økt velvære.

Astrid 4

Den gode følelsen

– Jeg blir bare daff av en dag uten fysisk aktivitet. Men det skal ikke mye trening til før den virkelig gode følelsen kommer etterpå, sier Jacobsen som mener trimrom på hytta slett ikke er forbeholdt profesjonelle idrettsutøvere. 


– Den dagen jeg legger opp vil hytta være stedet hvor jeg har virkelig god tid til å trene uten å stresse. Det er jo godt å slippe køen på treningssentrene. 

Visste du at hjertet pumper ca. 5 liter blod per minutt i hvile, men opp til 200 liter i høy aktivitet?

Trening 1 3

Trimtips for langrennsløperen

Økt styrke gjør at musklene yter bedre med mindre oksygen enn hvis musklene er svake. Dette bidrar positivt på teknikken ved at man klarer å gå stabilt med hele kroppen.

Brasterk

Fokuser på:

For langrenn bør du særlig trene skuldrene, magemusklene, hoftebøyeren, albuestrekkeren, hoftestrekkeren, ryggstrekkeren og baksiden av leggen.


I trimrommet har vi et multigym som belaster flere av disse muskelgruppene.

Sportsrom Midlertidig Detalj 2

Øvelser for langrennsstyrke

  • 1 Sit-ups
  • 2 Nedtrekk med bredt tak
  • 3 Dips med vekter
  • 4 Push-ups
  • 5 Skulderpress
  • 6 Dype knebøy
  • 7 Leg curl
Trening 1 4

Hvor ofte?

Om sommeren: to til tre økter i uken. Om vinteren: en til to økter med litt lavere intensitet. En til to serier per øvelse. Med få repetisjoner og tunge vekter styrker du musklene uten at de vokser like mye.

Blåne Sportsrom lar deg holde deg i form hele sesongen. Se eksempler på hytter og andre aktivitetsrom her.

utforsk